Föreningen

Brf Rosenlundsterrassen äger fastigheten Gamen 15. I föreningens byggnad finns 115 bostadsrättslägenheter, 3 lokaler samt ett garage med 70 bilplatser på plan -2.

Total boyta: 9.861 kvm
Toal lokalarea: 353 kvm
Garage med 70 bilplatser och 2 MC-platser.  Endast föreningens medlemmar kan hyra garageplats.

Bostadsfördelning:
3 st 1 rum och kök
25 st 2 rum och kök
40 st 3 rum och kök
39 st 4 rum och kök
8 st 5 rum och kök

Alla bostäder är upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna är luftiga, har stora rum och stora fönsterpartier som i de flesta fall ger ljuset möjlighet att flöda genom hela bostaden. Merparten av lägenheternas sovrum är placerade mot den lugna gården.  Kök och vardagsrum har öppen planlösning men ändå en viss slutenhet.  Större lägenheter har oftast två balkonger.

Vårt hus är byggt som ett L med ingångar från Västgötagatan och Vartoftagatan. Trots att Rosenlundsterrassen ligger så centralt är det ganska lugnt här. Rosenlundsparken med lekplats och grönområden ligger  kvarteret intill.

På vår lummiga innergård finns utegrillar, lekplats och sandlåda alla omgärdade av grönska, träd och planteringar.
I trapphuset vid Vartoftagatan 9 finns en tvättstuga som bokas via en datorterminal.

Samtliga bostäder är ansluta till Telias fibernät vilket innebär att vi har bredband, tv och bredbandstelefoni som inkluderas i månadsavgiften (grundutbudet).

Husets arkitekt är Bertil Molin, AWL

Området
I den här delen av Söder kan du koppla av och njuta av en avkopplande picknick i gröngräset, eller promenera utefter Årstaviken och blicka ut över det glittrande vattnet en strålande solig dag, samtidigt som du bara ett stenkast bort har shopping i form av både centrum och udda, spännande småbutiker.

Här finns ett mycket brett kulturellt utbud med till exempel Boulevardteatern på Götgatan och Mosebacke med sina shower, klubbar och konserter. Södermalm bjuder också på ett flertal konstgallerier och biografsalonger och är dessutom Stockholms restaurangtätaste stadsdel. De kulinariska upplevelserna duggar minst sagt tätt.

På Medborgarplatsen finns Söderhallarna, en saluhall med allt dina smaklökar kan tänka sig utsättas för. Här finns restauranger, caféer, butiker och en shoppinggalleria i tre plan. Utanför på torget finns ännu fler restauranger samt Stockholms i särklass mysigaste bibliotek, där kan barn och ungdomar träffas och till och med få läxhjälp.

Organisationsnummer: 769613-1817