Föreningen

Vår förening bildades 2009 och består av 115 bostäder och 3 lokaler samt garage i 2 plan. Lokalerna hyrs för närvarande ut till ett cafe, apotek och hjälpmedelsbutik för hörsel.

Total boyta: 9.861 kvm
Toal lokalarea: 353 kvm
Parkeringsplatser i eget garage: 70 st

Bostadsfördelning:
3 st 1 rum och kök
25 st 2 rum och kök
40 st 3 rum och kök
39 st 4 rum och kök
8 st 5 rum och kök

Bostäder finns i från 1 rok till 5 rok. Alla bostäder upplåts som bostadsrätter. Lägenheterna är luftiga, har stora rum och stora härliga fönsterpartier som i de flesta fall ger ljuset möjlighet att flöda genom hela bostaden. Merparten av lägenheternas sovrum är placerade mot den lugna gården, vilket gör att du kan sova med öppet fönster. Kök och vardagsrum har öppen planlösning men ändå en viss slutenhet. En smal vägg skärmar av köket från vardagsrum eller matplats. Sovrummet, och i vissa fall en etagevåning, ger dig en privat avskild zon. En eller två balkonger, det är frågan. Väljer du två har du en mot gården och en mot gatan, en för varje humör! Högst upp i huset finner du etagelägenheterna med takterrasser modell större.

Våra hus är byggda som ett L och på så sätt har man lyckats skapa en grönskande innergård mitt i söders puls. Trots att Rosenlundsterrassen ligger så centralt är det ganska lungt här. Medan husets baksida vetter mot Vartoftagatan och Söders enorma utbud, angränsar framsidan mot Rosenlundsparken med lekplats och grönområden.

Många av lägenheterna har två balkonger, en mot gatan och en mot gården. De stora etagelägenheterna högst upp har terrasser i storformat med utsikt i alla väderstreck, något som man sällan ser i innerstaden. Den största terrassen är 77 kvadratmeter!

På vår lummiga gård finns utegrillar, lekplats och sandlåda alla omgärdade av grönska, träd och planteringar. Alla bostäder är fullutrustade och i mycket gott skick.
I trapphus 6 finns en grovtvättstuga som bokas via datorterminal och en föreningslokal.

Samtliga bostäder är dessutom ansluta till Telias fibernät vilket innebär att vi har bredband, tv och bredbandstelefoni som inkluderas i månadsavgiften (grundutbudet).

Arkitekt är Bertil Molin, AWL

Området
I den här delen av Söder kan du koppla av och njuta av en avkopplande picknick i gröngräset, eller promenera utefter Hornstulls strand och blicka ut över det glittrande vattnet en strålande solig dag, samtidigt som du bara ett stenkast bort har shopping i form av både centrum och udda, spännande småbutiker. I skrapan finns till exempel Sveriges första livsstilsgalleria.

Här finns ett mycket brett kulturellt utbud med till exempel Boulevardteatern på Götgatan och Mosebacke med sina shower, klubbar och konserter. Södermalm bjuder också på ett flertal konstgallerier och biografsalonger och är dessutom Stockholms restaurangtätaste stadsdel. De kulinariska upplevelserna duggar minst sagt tätt.

På Medborgarplatsen finns Söderhallarna, en saluhall med allt dina smaklökar kan tänka sig utsättas för. Här finns restauranger, caféer, butiker och en shoppinggalleria i tre plan. Utanför på torget finns ännu fler restauranger samt Stockholms i särklass mysigaste bibliotek, där kan barn och ungdomar träffas och till och med få läxhjälp.

De främsta affärsgatorna på Söder är Hornsgatan, Götgatan och Folkungagatan, det gör att du har allt på ett bekvämt avstånd.

Fakturaadress
1450 Brf Rosenlundsterrassen
c/o SBC
Box 5 
851 02 Sundsvall

Organisationsnummer: 769613-1817